09 november 2006

Kristallnatten

Idag är det nionde november och det är dags att gå i fackeltåg till minne av kristallnatten...

...1938, då nazisterna i Tyskland iscensatte en landsomfattande pogrom. Ett hundratal judar dödades, 30 000 fördes till koncentrationsläger, 267 synagogor brändes och över 7 500 butiker vandaliserades.

Det minsta man kan göra.

2 kommentarer:

egoegon sa...

Kanske var jag inte tydlig nog i mitt inlägg då det blev kort, men jag ville peka på att TT, som i allmänhet köps rakt av som en oberoende nyhetsbyrå som förmedlar objektiva nyheter, inte är så oberoende, objektiv eller förmedlar "sanna" nyheter. Är av åsikten att det inte går att uppnå objektivitet, utan bara mindre subjektivitet - därför är ju exempelvis bloggens krav på TTs objektivitet en omöjlighet i mina ögon.

Dessutom förstår jag inte hur du tycker att bloggen skulle ha varit för att ha trovärdighet? Bevaka alla frågor och rikta kritiken åt alla håll? Är det inte samma sak där - objektivitet som inte går att uppnå? Jag skulle kunna skriva mycket mer om det här, men helt ärligt är jag fortfarande lite fundersam över vad du ville med ditt inlägg. Kritisera att jag inte specificerade min korta beskrivning av bloggen (är inte kritik av TTs bevakning av Istraels ockupation av Palestina just det - kritik av TT?) eller hacka på bloggen jag länkade till?

Och vetdu, jag tycker det är mycket läskigare med dold propaganda än de som så uppenbart bedriver propaganda. Vid det sistnämna kan man iaf se det med kritiska ögon och ta det för vad det är.

Puckohue sa...

Jag svarar på din blogg där inlägget fanns.