25 juli 2006

Moment 22

För övrigt har Andreas Brunner fått utrymme (på kultursidorna...) i Sydsvenskan att påpeka hur hakkorset användes. Det hade varit uppenbart från början om inte tidningen varit så förljugen i sin rapportering.

Samtidigt lämnar den folkpartistiske riksdagskandidaten överåklagare Alhem frågan till åklagare. Eftersom det var likhetstecken mellan hakkorset och davidsstjärnan var det enligt honom hets mot folkgrupp.

Jag såg igår en del av dessa plakat på ännu ett torgmöte. Davidsstjärnan var på plakatet som en del i den israeliska statens flagga. Är det ännu ett exempel på Israel-vännernas moment 22-resonemang? Kritiserar du Israel är du judehatare. Eftersom davidsstjärnan är en del av den israeliska flaggan kan flaggan alltså inte användas i annan betydelse än som symbol för judar som folkgrupp, enligt detta resonemang.

1 kommentar:

Puckohue sa...

Äh, nu har jag sett ett fotografi där det var en davidsstjärna utan flagga omkring sig, så mitt snack om flagga är väl irrelevant.

Helt ärligt tror jag dock att stjärnan var menad i den betydelsen (alltså som symbol för staten Israel). Vad betyder annars hakkorset i sammanhanget? Tyskar som grupp?