15 juni 2006

Ja, varför?

Plötsligt kom jag att tänka på den underbara repliken i Donnie Darko: "Why are you wearing that stupid man suit?"

Kanske skulle ta och se filmen igen och se om jag fortfarande tycker om den.

T hittade en billig VHS-kopia av Bröderna Lejonhjärta som det också ska bli skoj att se igen - den har jag inte sett sen jag var barn.

2 kommentarer:

Joaquim sa...

Att du ens tar de mun i ord som bara är förankrade i en egenskapad bild,
indokrinerad av hela vida landet lagom, landet risifrutti, och grådaskiga novembertrista kaffe latte på Seven Eleven, säger mer om dig än om mig.
Så länge du uppenbarligen inte har en enda aning om var du får dina åsikter irån, men säkert inbillar dig att de är dina egna egna, så ska du nog börja samsas med tanken om att få saker, nästan inga, är förankrade i någonting annat än i samhällets normer och doktriner. Jag är ytterst tveksam till att mitt inlägg kunde uppfattas på något annat sätt än den meningen jag försökte få fram, tillslut fanns för dig att vila ögonen på bara denna blintannammandes eviga förbannanelse till tankar, och du är ett gott exempel.
När det gäller folkpartierts program, och jag antar att syftar på "svenska proven" - så är du även här ute och cyklar och jag inbillar mig, ja nästan hoppas, att det inte ett medvetet val till åsikt utan att du snarare inte greppat verligheten.
Ja min vän, livet är aldrig antingen svart eller vitt, det är oftast en rad av kombinationer eftersom livet aldrig kommer bli så nyanslöst.
Vidare finns det inga direkt påhopp på muslimer i allmähet, och verkligen inte muslimer i norden i synnerhet, nej det är bara en sansad debatt som gör mig jävligt illa till mods då man ser hur desperata, obildade människor utan det minsta förnuft går till gånga, och det våldsamt, sen att det inte är en represtativ del av befolkningen som dränker var och varrenda nyhetssändningar, vilket jag också poängeterade, nej
När det gäller den kristna kyrkan så är det ganska irrelevant i dissussionen, tilllika världssvält och döende barn, nog för att det är ack så förskräcligt, så hör det inte hemma i min disskussion, vilket du borde ha förstånd till att se istället för att sitta här och självgott moralisera och svänga dig med en massa kvasiintellektuellt kverulerande i tid och otid, där resultatet i mina ögon bara kan bli att du totalt gjort bort dig.
Och du min vän, jag slår ofta för parollen: vi är alla människor först och främst, - men när du
börjar orera i kristna människors havande så hör det inte till min lilla artikel - det rör mig inte i ryggen när jag skrev den här artikeln - lika lite som jag kan låta bli att uppdela oss i "vi och dom"-utan att hänvisa till muslimer, så kvarstår fakta.
Det är vi och dom, helst inte "mot dem", och det är jag knappast uppviglaren till - nej tvärtom -
Vidare lägger jag ingen större vikt vid att framlyfta varken min egen beträfflighet eller någon annans- men i läget, som då var, - var det bara att konstatera att du förstår lika lite som de gör-
Sad but thrue - om du ska skriva i min gästbok så försök att inte svänga dig med masas klyshor och plattityder- du vinner inga poäng - trust me.

Puckohue sa...

Varför svarar du här?

Dessutom fungerar inte länken från ditt profilnamn.

Jag känner mig osäker på att det verkligen är författaren till den artikel jag kommenterat som svarat här. Jag utgår från att et ändå är samma person.

Det är ändå så att du skrev "Jag är fullkomligt medveten om att de pyromanglada skäggiga pojkarna med k-pistarna under högerarmen är långt ifrån en symbol för alla muslimer, och religionen islam.
Men det är i dess namn, och självpåklistrade epitet som de gör vad de gör.
Därför får ändå litet av skuggan faktiskt falla på religionen islam, men kanske på djuret människan i synnerhet."

Hur det kan förvandlas till "Vidare finns det inga direkt påhopp på muslimer i allmähet" förstår jag inte, och du har valt att inte försöka förklara det för mig. Helt ok, men det gör inte att det som skrivits försvinner.

Inte heller har du lyckats förklara varför samma sätt att resonera inte kan användas när det gäller kristna och den kristna religionens övergrepp. Du säger bara att det inte hör hemma i diskussionen. Vilken diskussion? Är det en diskussion när någon som inte håller med om något du säger får reda på att det dom vill diskutera inte har med saken att göra och att dom dessutom är dumma i huvudet? Är det så du pratar med folk på vad för slags caféer du nu går på - och tycker du jag ska tala om för dig vilka caféer det är?

Du väljer att inte svara på min kommentar utan istället ösa ur dig en mängd personangrepp. Det är ditt val. Det var inte så mycket till dig jag skrev kommentaren som till de eventuella läsarna av din artikel.