08 oktober 2007

Helgen v 40

Fredag kväll: Jag hann hem om och lämna datorn innan det var dags för öl på Pickwick. Det var rätt fullt med folk som vanligt, så det blev aldrig någon mat där. Jag kom först och delade bar-bord med någon snubbe som visade sig sälja trä till Kina och tyckte att det var en livsstil att vara konsult.

"Ja, du vet, reta sig på skatter och så."

Ja, jag vet, tönt, tänkte jag, och insåg att det inte var någon jag var intresserad av att engagera mig i. Han gick när hans öl var slut.

Under kvällen hann jag hälsa på E och S och J förutom det allt mer idiotiska ölsnacket med M. Hursomhelst en trevlig kväll. På vägen hem köpte jag fyllemat på Stippes. Jag kunde inte riktigt artikulera beställningen, eller om det var ingredienserna som blev fel ("varmt ägg med vändstekt ost") men allt gick bra och jag fick fett och ägg så det räckte.

Lördagen spenderades med spel hos F. Det var skoj, som vanligt.

Kvällen i Eslöv hos N, med svåger, fru och fem barn. Det var oväntat lätt att komma dit, kändes inte mer bevärligt än att hälsa på någon i Malmö faktiskt. Psykologiskt antar jag. Trevlig kväll med mat, vin, öl, gamla goa diskussionsämnen och sånt. Fick med mig Michael Moores Sicko och Al Gores film hem.

Söndag morgon ringde klockan sex på morgonen. Med matsäck och för lite kläder stack jag och M till Hallands väderö. Det var en schysst utflykt, med båttur, sälar, kor, skog och träsk. Tillbaks på fastlandet klättrade vi vilse i klipporna vid Hovs Hallar. Fy satan vad trötta vi var när vi kom tillbaks till parkeringsplatsen och restaurangen. Vi åt där, helt svettiga och äckliga, bland kostymnissar och familjehögtider.

Söndag kväll kändes det helt ok att slappa i soffan.

En bra helg.

Inga kommentarer: